16. Füzes Fesztivál

Immár 16. alkalommal került megrendezésre a Füzes Fesztivál, amely Füzesgyarmat várossá alapításának tiszteletére rendeznek meg. Kultúrális, művészeti program és koncertek várták az érdeklődőket.

A kétnapos programsorozat keretében koknferenciát tartottak “Jövőnk a fejlődés” címmel, melynek keretében Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere ismertette az elmúlt időszak fejlesztési eredményeit, illetve a város jövőképét. A konferencia közben megnyitották az Európai Unió Kiállítását, majd koncertekkel folytatódott az este. A szombati nap kincskeresi kalandtúrával vette kezdetét, majd népdalkör találkozó és néptánc előadások szórakoztatták a látogatókat.


Több népzenei előadást láthatták a nézők a nagyszínpadon

 

A délután Fúvószenekari találkozó keretében három város zenészei léptel fel. A zenei előadók között megtalálható volt a Tankcsapda, a Dirty Slippers, Péter Szabó Szilvia és a  Superstereo. Béres Alexandra fitnesz világbajnok tartott bemutató, majd mozgatta át kicsit a közönséget. A fesztivál méltó lezárásaként tűzijátékot rendeztek, majd hajnalig tartó utcabál vette kezdetét.


/T.D.