Füzesgyarmaton indul a szennyvíz-beruházási program csatornaépítése

Bere Károly a város polgármestere jelentett be, hogy a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében 1 milliárd 870 millió 699 ezer 400 forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatást nyert a település, így a szennyvíz-beruházási program csatorna építése elkezdődött.  

Ahhoz, hogy megvalósuljon ez a beruházás az Önkormányzat önrésszel is beszált valamint a lakosság hozzájárulást fizet a szennyvíz-hálózat kiépítéséhez. A programban a szennyvízcsatorna-hálózat építésére, korszerűsítésére, illetve a szennyvíztisztító telep bővítésére kerül sor. Ezzel megoldódik Füzesgyarmat teljes szennyvíz-elvezetése és tisztítása. Összesen 37,11 kilométer gravitációs szennyvízvezeték, 3,2 kilométer hosszúságú nyomóvezeték, 20,4 kilométer bekötővezeték megépítését teszi lehetővé. Ezt követően 2109 lakóingatlan csatlakozhat a megépülő vezetékre.

A programban a szennyvízcsatorna-hálózat építésére, korszerűsítésére és bővítésére kerül sor.

A programban a szennyvízcsatorna-hálózat építésére, korszerűsítésére és bővítésére kerül sor.

Csák István műszakvezető rávilágított, hogy Füzesgyarmaton 41 éve épült meg a  szennyvízcsatorna és a tisztítórendszer. Ezt követően volt egy kisebb beruházás,de 1998-ban jött létre a 600 köbméter kapacitású tisztítótelep és a szennyvízcsatorna, ami 357 ingatlan bekötését eredményezte.

Farkas Zoltán országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke gratulált és hangsúlyozta milyen fontos ez a beruházás a településnek, így a teljes infrastruktúra kiépítettsége megvalósul és új lehetőségek nyílnak a gazdaság fejlődésében. Hozzájárul a fenntartható fejlődéshez és egy élhetőbb város lesz.  


V.Zs.