Idén februárban is megrendezték a Gazda és Vállalkozó napokat

A rendezvényre február 1. és 2.-án került sor, amit egy „nyitott üzem” programmal kezdtek. Körbe lehetett járni a telephelyet, meg lehetett nézni, hogy működik a gáz és kőolaj részleg és azt, hogy milyen a diszpécser központ.


A Hotel Garában tartották meg a vidékfejlesztési konferenciát, amit Bere Károly polgármester nyitott meg. Majd dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Takács Árpád kormánymegbízott is mondott pár szót bevezetésképpen.

A köszöntők után, amíg a vacsorára vártak a résztvevők a szórakoztatásról Szőke András és Balázs Béla humorista gondoskodott. Ez alatt az idő alatt a kötetlen beszélgetések alkalmával akár üzleti kapcsolatok is kialakulhatnak. Bere Károly polgármester szerint ilyenkor sok ötlet vár arra, hogy egy kis összefogással megvalósuljon.

Ezt követően dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára osztott meg pár lényeges információt az önkormányzatokat érintő ügyekkel kapcsolatban. Majd dr. Viski József, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára szolgált információkkal a gazdáknak, az őket érintő pályázatokkal kapcsolatban.

Gazda és Vállalkozó napok

A földügyi törvény változásairól szóló információkat dr. Hrivnák Mihály, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara földügyi csoportvezetője osztotta meg a közönséggel.  Volt még szó kedvezményes hitelekről és pályázatokról, bemutatkozott egy sikeres vállalkozás, Scada Kft. néven, valamint a Békés Megyei Közgyűlés elnöke tartott egy előadást annak kapcsán, hogy a megye és önkormányzatok együttműködése milyen fontos az előrelépésben. Valamint vannak sikeres nő cégvezetők a közönség sorai között, például a füzesgyarmati Gyógycentrum Egészségügyi Szolgáltató céget működtető Tihanyi-Erdei Renáta is lehetőséget kapott cégének bemutatására.

Bere Károly polgármester a rendezvény zárásaként kitért arra, hogy Füzesgyarmaton a 2019-es évre milyen tervek vannak, milyen fejlesztések várhatóak és jó úton haladnak ezeknek a megvalósításában.

A konferencia részeként vállalkozói díjak is átadásra kerültek.

Disznótoros

Disznótoros

A rendezvény második napján disznótoros volt a program. Ez egy kicsit kötetlenebb időtöltés volt az előző napnál. A résztvevők végig kóstolhatták azokat a hagyományos vidéki ételeket, amiket ilyenkor szoktak készíteni, a hagymás vértől a sült kolbászon át a disznósajtig válogathattak.