Közösségi Központot avattunk

2015. november 12-én ünnepélyes keretek között adták át a füzesgyarmati Közösségi Központot. Az eseményen a megvalósításért felelős Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) részéről Dr. Sinóros-Szabó Botond szakmai vezető mellett beszédet mondott Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, és Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere is.

A füzesgyarmati Művelődési Ház régi épülete még az 1920-as években iparos háznak épült. Ezt a projekt keretében lebontották, hogy helyén korszerű Közösségi Központ épüljön. A füzesgyarmati egyike annak a 17 helyszínnek, amely Európai Uniós támogatásból épült.

 A multifunkcionális közösségi teret a füzesgyarmatiak fogják élettel megtölteni

Az ünnepélyes sajtó nyilvános eseményt Dr. Kovács József országgyűlési képviselő nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy az újonnan létesült Közösségi Központ legfontosabb szerepét a képzés tölti majd be, ezáltal nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni a oktatásban résztvevők a munkaerő piacon. A TKKI részéről Dr. Sinóros-Szabó Botond szakmai vezető bemutatta a kiemelt állami projekt hátterét. A program hozzájárul a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia céljainak megvalósulásához. Bere Károly polgármester köszönetét és reményét fejezte ki, hogy az új Közösségi Központban zajló képzések hatására a város és a térség társadalmi helyzete pozitív irányba fejlődik.

 TKKI / MCOnet