Turisztikai fejlesztés kezdődik

Füzesgyarmat Város Önkormányzata több mint 53 millió forint támogatást nyert a Sárréti Komplex Turisztikai Centrum kialakítására.

Füzesgyarmatnak jelentős turisztikai vonzereje van Békés megyében, az idegenforgalmi adóbevétel eléri a nyolcmillió forintot éves szinten. A turizmus mozgatórugója elsősorban a helyi termálfürdő és az újraindította Gara-szálloda, ugyanakkor a gyógyturizmus-turizmus, lovas- és vadászturizmus is kiemelkedő. A most induló projekt a Sárréti térség turisztikai fejlesztését célozza meg, kapcsolódik a Gara-szállodához, és a Kastélypark fürdő szolgáltatásaihoz.

 

Turisztikai fejlesztés kezdődik

Kiemelkedő a gyógy- és wellnessturizmus Füzesgyarmaton

 

A turisztikai centrum kiépítése során hasznosítják a kulturálisépített, illetve természeti örökséget, új munkahelyeket hoznak létre, miközben komplex szolgáltatást nyújtanak. A többfunkciós helységekben állandó és időszaki kiállítások lesznek, koncerteket és rendezvényeket szerveznek, a vendégváró terekben pedig információs szolgáltatások lesznek. A 2020-ra befejeződő projektbe bevonják a helyi, térségi civil szervezeteket, illetve vállalkozásokat. A fejlesztésnek köszönhetően egy új innovatív rekreációs tér jön létre, amely szervesen kapcsolódik, a térségben már létrejött turisztikai attrakcióihoz.

 

/T.D.