Füzesgyarmat önkormányzata támogatja az új munkahelyek létrehozását

Füzesgyarmat Önkormányzata pályázatot hirdet a helyi vállalkozások munkahelyteremtő támogatására, ugyanis célul tűzte ki, hogy támogatja új munkahelyek létrehozását és ezáltal a város foglalkoztatottsági helyzetének javítását.


Füzesgyarmat Önkormányzata a vonatkozó rendelet alapján támogatni kívánja Füzesgyarmat közigazgatási területén székhellyel rendelkező azon mikro-, kis- és középvállalkozásokat, továbbá szövetkezeteket, valamint az 1990. évi V. törvény szerinti egyéni vállalkozókat, illetőleg az 1994. évi LV. törvény 3. §-a szerinti családi gazdaságokat és családi gazdálkodókat.
énz

A pályázat célja: a helyi gazdaság fejlesztése, a városban lakók életminőségének javítása és a foglalkoztatás elősegítése érdekében ösztönözze a vállalkozások útján Füzesgyarmat város közigazgatási területén való letelepedését vagy fejlesztését, befektetések megvalósítását. Ennek érdekében Füzesgyarmat Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) új munkahelyek létesítését célozva, vissza nem térítendő támogatás nyújtásával közvetlen és közvetett előnyöket kíván biztosítani ezen vállalkozások számára, hogy hozzájáruljon üzleti tevékenységük elindítási vagy működtetési költségeinek csökkentéséhez.

A támogatás mértéke:

-     létesített új, teljes idejű (8 órás) foglalkoztatást biztosító álláshelyenként egyszeri 500.000,- Ft
-     részmunkaidős foglalkoztatás esetén a teljes 8 órás munkaidőhöz és az 500.000,-Ft összegű egyszeri támogatáshoz viszonyítottan arányosan kerül megállapításra.


A pályázat részleteit megtalálja Füzesgyarmat Önkormányzatának weboldalán!

 

 

-tk-